PODĚKOVÁNÍ...

9. prosince 2017 proběhl na Dobré půdě Vánoční benefiční koncert, při kterém účastníci svou štědrostí přispěli na pozůstalé děti úžasnou částkou 22.492,- Kč. Zdravotní sestra Bc. Andrea Radomská, která s dětmi pracuje nám zaslala děkovný dopis: 

Milí přátelé a příznivci Dobré půdy.

V prosinci loňského roku se v nádherném prostředí Dobré půdy v Lužicích uskutečnil koncert, při kterém se při dobrovolné sbírce vybíraly prostředky pro podporu pozůstalých dětí. Protože jste to byli právě Vy, díky kterým jsme mohli zprostředkovat pomoc několika potřebným, posíláme Vám prostřednictvím fotografií veliké poděkování za Vaše otevřená srdce.

Největší  částku jsme poskytli rodině pozůstalých jedenáctiletých dvojčat Esterce a Péťovi, kterým v loňském roce náhle zemřel tatínek na srdeční selhání. Pro sourozence bylo trauma o to větší, že byly tatínkově úmrtí i následné neúspěšné resuscitaci přítomni. S rodiči žili hlavně pro sebe, společně trávili většinu volného času a o to horší je pro ně situace nyní, kdy zůstali jenom s maminkou. Širší rodinné vztahy bohužel nejsou ideální a navíc finanční situace rodiny je i přes pomoc státu stále na hranici chudoby. 

Díky Vaší pomoci, jsme mohli dětem zajistit pravidelné obědy a svačinky ve škole, dovybavit jejich šatníky na zimu a jaro a dokoupit jim školní pomůcky. Největší radost měly ale děti z vysněných vánočních dárků, které si velmi přály, ale vzhledem k tomu, že věděly, v jaké finanční situaci se jejich rodina nachází, nevěřily, že by je mohly dostat. A tak se díky VÁM mohla Esterka pod vánočním stromečkem radovat mimo jiné z domečku pro panenky a Péťa z velikého Lega. 

Od letošního května se nám podařilo zajistit obědy pro děti ve škole přes neziskovou organizaci, která se tímto přímo zabývá a tak máme díky Vám možnost financovat dětem svačinky do konce školního roku a případně pomoci s menšími neočekávanými výdaji, třeba když Petříkovi poroste noha rychleji, než jsme čekali……

S dětmi stále pravidelně pracujeme v rámci terapie v dětském klubu Stromeček a doufáme, že se nám podaří zmírnit jejich problémy, které v souvislosti s úmrtím tatínka prožívají.

Dalším rodinným příběhem, ve kterém jsme mohli využít část Vaší finanční pomoci je mladá rodina s šestiletou Lucinkou.

Mladá, nevyléčitelně nemocná maminka, jejíž posledním přáním bylo, aby se po 17-ti letém vztahu s přítelem, s nímž mají dceru uzavřela sňatek v kostele. Protože to její zdravotní stav už neumožnil, podařilo se mi zajistit duchovního, který je oddal doma. Celý den, byl úžasným a radostným prožitkem pro všechny zúčastněné a díky Vám, jsme mohli celou svatbu finančně podpořit a také jsem mohla mamince koupit to, po čem toužila….řetízek  s křížkem. Tentýž si přála i Lucinka a tak po pohřbu její maminky, který byl jen pár dní po její krásné svatbě se ji na krku třpytí stejný křížek, jako měla maminka. A jak řekla Lucinka „ teď už nás budou s maminkou, která na mě čeká v nebíčku chránit stejné křížky „.

Ještě jednou děkuji z celého srdce Vám všem, kterým není lhostejný osud dětí, které na jejich cestě životem potkaly velmi těžké chvíle a také za velkorysost a laskavost manželům Doricovým, díky jejichž podpoře se akce mohla uskutečnit. V neposlední řadě také děkujeme učinkujícím Vánočního koncertu.

S úctou a velikou vděčností, že jsem Vás mohla poznat….

Andrea Radomská

Fotky z vánočního koncertu naleznete zde