Tajemství jazyků lásky bylo odhaleno...

Jestli jsem se těšil na nějaké téma, tak to bylo určitě téma Tajemství jazyků lásky. Přednáška nabídla všem posluchačům pochopení tohoto objevného principu, na jakém fungují jazyky lásky. Každý z nás hovoří jedním z pěti jazyků lásky a jejich poznání u sebe a druhých může zásadně změnit partnerské vztahy, ale také vztahy pracovní a týmové.   

Koncept jazyků lásky popsal Gary Chapman ve své knize a je určeno těm, kdo chtějí ve svém manželství prožít skutečné naplnění a hluboké porozumění. My jsme měli možnost podrobně prozkoumat toto téma díky perfektně zpracované přednášce Mojmíra Voráče, který se tomuto tématu věnuje už mnoho let. Mohli jsme se dozvědět o základních jazycích lásky, které jsou klíčové pro to, aby se náš vztah s druhým člověkem stal vztahem obohacujícím a harmonickým. 

Všichni účastníci dostali tři dny předem do svých e-mailových schránek test jazyků lásky, kde si mohli ověřit jaký je jejich primární a sekundární jazyk lásky. 

Jakými jazyky lásky tedy promlouváme ke svým partnerům, dětem, blízkým lidem, spolupracovníkům atd.?

  • slovy ujištění a podpory, jimiž oceníme hodnotu toho druhého; 
  • soustředěnou pozorností, kdy se dokážeme vcítit do vnitřních prožitků druhého a vyjádřit svou duševní blízkost;
  • jazykem darů, kdy druhého zahrnujeme drobnými maličkostmi, jež ho potěší;
  • skutky služby, kdy druhého obklopíme praktickou péčí;
  • fyzickým kontaktem, kterým můžeme vyjádřit svou fyzickou blízkost a něhu.

Pokud víme, jakým způsobem potřebuje přijímat lásku náš partner (jaký má jazyk lásky) a my mu tímto způsobem dáváme, cítí se skutečně milován. Zjistěte jazyk lásky svého partnera a zdělte mu svůj a hledejte cestu k tomu, jak si vzájemně sdělovat lásku způsobem, který každý z nás potřebuje a naše vztahy jen pokvetou. 

Po skončení přednášky jsme mohli u chutného občerstvení probírat nejen právě slyšené téma. Viděl jsem, že spousta lidí si pana Mojmíra Voráče našli a mohli za ním přijít se svými specifickými dotazy. 

Ještě se dlouho sedělo, povídalo u dobrých džusů, čaje a kávy v kavárně u Danasmiley

Těším se na další akce a také na Vás, příznivce Dobré půdy. Připravujeme další velmi zajímavá témata. 

Dan

Fotky z akce naleznete zde