Jaký byl první ZOB na téma Umění zaplatit nezbytnou cenu?

Historicky první veřejná akce na Dobré půdě proběhla úspěšně. Po spuštění registrace na akci jsem čekal, zda o ni bude vůbec zájem a zda se bude někdo registrovat. Byl jsem mile překvapen jak rychle probíhalo přihlašování na tuto přednášku. Všechna místa byla nakonec rezervována a já jsem měl  radost z toho, že přinášíme něco hodnotného.

21. ledna před 17 hodinou začala Dobrá půda ožívat přicházejícími návštěvníky. Po přivítání jsem dal lektorovi slovo a pustili jsme se do tématu, které bylo velice hutné, ale vedeno profesionálně a poutavě. Posluchači byli panem Mojmírem Voráčem vedeni k přemýšlení o životních hodnotách, o vlastních snech a přáních.   

Chceme-li se změnit, součástí volby je, že se vzdáme něčeho, co chceme, kvůli něčemu, po čem toužíme víc. Obvykle jedna část našeho já změnu chce a druhá nikoliv. Soustředíme -li se na skutečný prospěch a největší hodnotu, naše vnitřní motivace nám poskytne podporu a energii. 

"Štastný je ten, kdo sní své sny, a je připraven zaplatit cenu, aby je realizoval." Joseph Leon Suenens

Velmi zajímavé byly představené konkrétní výzkumy, příklady, techniky jak pracovat s našimi hodnotami a sny. Měli jsme také prostor pro zamyšlení se nad svými největšími životními cíli v pracovní kariéře, v oblasti rodiny a vztahů a také v oblastech financí, osobního rozvoje a zdraví. Na kartičky, které jsme dostali jsme si mohli výsledek přemýšlení zapsat a vzít si jej domů k dalšímu přemítání.  

"Hluboko uvnitř člověka přebývají dřímající schopnosti: schopnosti tak úžasné, že se mu nikdy ani nesnilo, že by je mohl mít, síly, které by zcela otočily jeho život, kdyby je dokázal probudit a aktivovat." Orion Sweett Marden (1850-1924)

Jen velice okrajově jsem zde napsal malou ochutnávku ze skvělého tématu, které jak jsem mohl slyšet od účastníků, bylo pro ně inspirativní a přínosné. 

Po skončení této oficiální části proběhlo velmi příjemné občerstvení. Děkuji všem, kteří se sami nabídli a přinesli něco na zub. Díky tomu se naše chuťové buňky měly skutečně  báječně. 

Ještě se dlouho sedělo, povídalo u dobrých džusů, čaje a kávy v kavárně u Danasmiley

Těším se na další akce a také na Vás, příznivce Dobré půdy. Připravovaná témata jsou opět velmi zajímavá a jedno je lepší než druhé. 

Dan

Fotky z akce naleznete zde